Search

Anna lahjaksi purkillinen kyläkaupan nostalgiaa

Metkatuote

Myönnettävä se on: olemme purkkihöperöitä! Emme yksinkertaisesti voi vastustaa kauniita purkkeja. Kun ensimmäisen kerran näimme kotimaisen Metkatuotteen nostalgiset peltipurkit, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Metkatuotteen suunnittelema tuotesarja huokuu elettyä elämää ja mukavia muistoja matkan varrelta. Ihania tuotteita niin itselle kuin lahjaksi. 

Metkatuotteen tuotesarja käsittää omaperäisiä ja maaseutuhenkisiä peltipurkkeja aina kahvipurkeista kauniisiin teepurkkeihin. Valikoima sisältää myös useita tee se itse -herkuttelupurkkeja. Mikä sen mukavempaa kuin tehdä itse esimerkiksi pannukakkua tai ruukkuleipää ja jättää muistoksi hauska purkki, jota voi käyttää myöhemmin haluamallaan tavalla. Tuotesarjasta löytyy myös mustavalkoisia emalipannuja, joissa mennyt ja nykyisyys yhdistyvät kauniilla tavalla.

Metkatuote yrttilätyt


Metkatuote purkit


Tuotemalliston takana häärää Muotoilija Minna-Mari Meriläinen. Inspiraation lähteenä Meriläinen käyttää omia lapsuuden kyläkauppamuistojaan Pohjois-Karjalasta. 

Tuotesarja on hyvä osoitus, kuinka kaunista ja omaperäistä designia Suomessakin tehdään. Kaikki tuotteet on valmistettu mahdollisimman pitkälle Suomessa.

Valikoima on jaettu seitsemään tuoteperheeseen. Yhteistä kaikille tuotteille on nostalginen kyläkauppa- ja maaseutuhenkinen ulkoasu. Päätimme nostaa omat suosikkimme tuotevalikoimasta:


Kyläkaupan kahvia (iso purkki)


Metkatuote Kyläkaupan kahvia


Vuosi sitten ihastelimme ensimmäisen kerran Metkatuotteen maaseutu-otteella kuvioituja kahvipurkkeja. Sittemmin sarja on kasvanut ja kokovaihtoehtojakin on tullut lisää. Oma suosikkimme sarjasta on kyläkauppateemainen kahvipurkki. Sen avulla voi tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen. Purkkia katsellessa tuntuu kuin olisi edelleen se pieni poika, joka on vanhempiensa kanssa ruokaostoksilla kyläkaupassa. 

Purkin sisällä on pussillinen (100g) irish coffeen makuista maustekahvia. Oli muuten hyvää! Myös muiden kahvipurkkien mukana saa pussillisen kahvia, joka soveltuu sekä suodatin- että pressopannuun. Erityiskiitoksen ansaitsee purkin tiiviis kansi, jonka ansiosta kahvi säilyttää hyvin arominsa. 

Metkatuotteen isot kahvipurkit voi myöhemmin täyttää 500g:n kahvipaketilla. Tämän purkin ansiosta päiväkahvien keittely sujuu hymyssä suin.


Kyläkaupan yrttilätyt


Metkatuote kyläkaupan yrttilätyt


Meillä mökkireissujen perinteisiin kuuluu lettujen paistaminen. Metkatuotteen Kyläkaupan yrttilätyt ovatkin mitä parhain mökkivieminen. Kauniin peltipurkin sisällä on basilikalla ja mintulla maustettu ohukaisjauhe. Pakkauksesta tulee 6-10 reilun kokoista lättyä. Niiden kanssa suosittelemme perinteistä puolukkahilloa. Halutessaan lättyjen kanssa voi myös kokeilla erilaisia ruokaisia täytteitä. 

Purkissa toistuu kahvipurkista tuttu kyläkauppakuvio vihreällä pohjavärillä. Ihana tee se itse -tuliainen niin mökille kuin muillekin kyläreissuille.




Isoäidin pannari


Metkatuote isoäidin pannari

Toinen varteenotettava kesätuliainen on Isoäidin pannari -purkki. Tässä purkissa on mukavasti mummolahenkisyyttä. Eikä saranakantisen purkin sisältökään jätä kylmäksi. Purkin sisällä nimittäin on vaniljaisen pannukakun kuiva-aineet näppärästi annoksena. Lisää vain nesteet ja saat uunipellillisen suussa sulavaa pannaria. Valmistusohje tulee purkin mukana. Isoäidin pannari maistuu taivaalliselta mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Kyläläisten kermakinuskikaramellit


Metkatuote karamellit

Laitetaan lopuksi vielä suut makiaksi Kyläläisten kermakaramelleilla. Tyylikäs, peltinen pastillirasia sisältää kermalla ja kinuskilla maustettuja herkkukaramelleja. Nam, nam! Karamellit ovat suomalaista käsityötä, perinteisellä reseptillä valmistettuja, eivätkä ne sisällä lisäaineita. Tämä on muuten metka vieminen myös ulkomaisille ystäville, sillä kannessa on tekstit suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Metkatuotteen valikoimissa on useita erilaisia karamelleja ja rasioita. Käykäähän kurkistamassa muita vaihtoehtoja täältä (klik!).

Metkatuote tee se itse -lahjat


Purkit ovat niin sympaattisia, että vaikea niistä on luopua. Onneksi näitä voi aina hankkia itselle lisää lahjaksi annettujen tilalle. Voimme myös kokemuksesta sanoa, että lahjoina nämä purkit keräävät ihastusta ja kiitosta.

Heräsikö kiinnostus, mistä Metkatuotteen purkkeja voi hankkia? Tuotteita myydää kattavasti ympäri Suomea. Lähimmän jälleenmyyjän voit katsoa Metkatuotteen sivuilta (klik!). Samalla kannattaa ihastella koko tuotevalikoimaa. 

Nousiko jokin purkki jo omaksi suosikiksesi? Löytyykö sinusta samanlaista purkkihöperyyttä kuin meistä?  Entä tuleeko sinulla mieleen kyläkauppaan liittyviä nostalgisia muistoja?

27 kommenttia

  1. Minullahan purkkihöperyys on mennyt siihen pisteeseen, että kohta ei keittiön sivupöydille mahdu enää mitään purkkien takia.
    Isoäidin pannari-purkin värit ovat ihanat, joten se ois mun purkkivalinta <3
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se purkkihöperyyden varjopuoli on, että niitä purnukoita kertyy kaapit täyteen. Toisaalta purkeilla saa hyvin pidettyä järjestystä keittiössä yllä. :) Näistä Metkatuotteen purkeista tuli kertaheitolla meidän suosikkeja.

      Poista
  2. Onpa kivoja purkkeja kaikki! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo niin ihanat purkit ❤️ Mukavaa alkanutta viikkoa :)

      Poista
  3. Tosi kivoja purkkeja, muistan viime kesänä nähneeni jonkun Metkatuotteet purkin Mikkelin reissullamme paikallisessa Taito Shopissa. Minulta löytyy retropurkkeja (esim. vanhoja kahvipurkkeja) paljonkin, jossain vaiheessa keräilin niitä. Metkatuotteen purkeista voisin kyllä ottaa melkeinpä minkä vaan,kivoilta näyttävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taito Shopissa mekin olemme näitä ihastelleet. Vanhat retropurkit ovat aivan ihania. Jokunen sellainenkin meiltä löytyy. Metkatuote on saanut mukavasti samanlaista retrotunnelmaa näihin purkkeihin.

      Poista
  4. Ihania purkkeja ja koko ajatus kyläkaupasta on niin lähellä sydäntäni. Tyttärellä ja miehellään on pieni kyläkauppa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että vielä sentään löytyy jokunen kyläkauppa. Vähiin päin ne ovat käyneet. Toisaalta voisin nähdä lähivuosina kyläkauppojen uuden tulemisen. Uskon, että niille olisi kysyntää. Varsinkin jos myytävät tuotteet olisivat läheltä hankittuja.

      Poista
  5. MA-TE eivät ihan kaikki kyläkaupat ole vielä lopettaneet. Katsopa blogissani Vaattojärven Kyläkaupasta tekemiääni postauksia. Siellä on kyläkauppa parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  6. Omat muistoni liittyvät kauppa-autoon :)
    Jep, purkkeja löytyy täältäkin... Mukavia tuliaisia ja kyläilyviemisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun lapsuudessa oli kyläkaupan lisäksi myös kauppa-auto. Oma tunnelmansa niissäkin. Itse asiassa Pirkanmaalla kiertää nykyisin kauppa-auto, jossa myydään pelkkää lähiruokaa. Se on ollut todellinen hitti ja itsekin kesäisin sillä käynyt :)

      Poista
  7. Olette kyllä ihania purkkihöperöitä, eikä siinä mitään vikaa...varsinkin kun on noin hienot purkit ja purnukat :) Minunkin muistot vie kauppa-autoon, toki Nousiaisissa oli myös pieni kyläkauppa mutta tuli siellä aika vähän käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava lukea, että muillakin muistoja niin kyläkaupasta kuin kauppa-autostakin. Mukavaa heinäkuista viikkoa!

      Poista
  8. Ihania purkkeja ja jo vain tunnustaudun purkkihöperöksi. :)
    Ovathan ne käytännöllisiäkin säilytysrasioita sen lisäksi, että kauniita katsella hyllyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että muitakin purkkihöperöitä löytyy :) Mukavaa viikkoa Mintulle ❤️

      Poista
  9. No, varsinainen purkkihöperö en ole, mutta kyllähän kauniit ja käytännölliset purkit auttaisivat pitämään kaapit järjestyksessä. Minun tilanteeni on itseasiassa se, että tarvitsisin erilaisia purkkeja ja purnukoita avuksi keittiönkaappeihini järjestystä ylläpitämään. Irtoteet minulla on kyllä erilaisissa purkeissa (minä en kotioloissa juo pussiteetä).
    Nuo ovat kyllä todelal kivoja. Kahvipurkki kelpaisi minulle vaikka heti. Tuon näköisenä se voisi vaikka jäädä pöydällekin keittiön ilmettä piristämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä purkkeja kelpa kyllä pitää keittiössä esillä :) Niin kauniita ne ovat. Kahvipurkin mustavalkoisuus viehättää meitä kovasti. Sopii oman kotimme värimaailmaan.

      Poista
    2. Kävin tutustumassa tuohon koko valikoimaan ja tulen varmasti kokeilemaan jotain Kyläkaupan teetä jossain vaiheessa. Ja teesihti on pakko saada kokoelman jatkoksi (kerään erilaisia teesihtejä ja palloja). Tiskirätitkin olivat aivan ihania.

      Poista
  10. Hehee kyllä on kivoja purkkeja ja sopii kesäviemisiksi mainiosti.Varsinkin mökille, jossa joskus tiiviistä kannesta voi olla hyötyä myös hiirulaisten karkoituksessa.Minulle silmään pisti heti raktorikuskin ja tunturiväen namuset,isäukko on mopoharrastaja ja appiukko maanviljelijä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne purkit soveltuisivatkin erinomaisesti isäukolle ja appiukolle. Valikoimissa on monenlaista. Maaseutuhenkisyys on niin ihana lisä noissa purkeissa.

      Poista
  11. Ihan varmasti tiedättekin mitä olen mieltä noista joka ikisistä, no tahtoo kaikki! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jotenkin tulit ensimmäisenä mieleen, kun näitä purkkeja katselimme. Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  12. Siis aivan mielettömän ihania!! Justiin kotiuduttiin mökiltä (jolta poikettiin eilen kyläkaupalla), joten ehkäpä sen vuoksi ihastuin vielä normaalia enemmän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa lukea, että kyläkauppoja edelleen löytyy. Toivotaan, että pysyvät ilonamme pitkään.

      Poista
  13. Kyllä onkin nostalgisen retromaisen moderneja purkkeja :)
    Jos noin voi sanoa, mutta ovat siis hyvin tyyliteltyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noin voi sanoa. Sellaisiahan nuo purkit ovat :) Mukavaa viikonloppua väkertäjälle!

      Poista
  14. Oma suosikkini purkeista on pappatunturikuvioinen kahvipurkki. Ostin sen Iisalmesta, jossa olen syntynyt. Siitä tulee mieleen MC Halavatun papat ja oma ukkini, joka kurvaili Tunturillaan kyläkaupalle.

    VastaaPoista