Search

Herkulliset raparperi-kinuskikeksit

raperperikeksit6
Raparperit ovat ihanan mehukkaita näin alkukesästä. Meille kesä ei tule ilman erilaisia raparperiherkkuja. Erityisesti pidämme raparperin kirpeydestä, joka tuo raikkaan lisän leivonnaisiin ja muihin herkkuihin. Raparperista voi taikoa myös suussa sulavia kesäviemisiä kyläreissuille.

Ensimmäinen sato kannattaa kerätä hyvissä ajoin, jotta varsista ei ehdi tulla liian paksuja ja puumaisia. Hyvänä satovuonna voi olla haasteita keksiä, miten raparperin parhaiten hyödyntäisi. Me olemme tehneet mm. mehua, raparperi-kardemummahilloa (ohje täällä!) ja raparperi-mansikkapiirakkaa (ohje täällä!). Viikko sitten leivoimme  ah niin herkullisia raparperi-kinuskikaurakeksejä. Makuyhdistelmä toimii hyvin, sillä kinuskin makeus pehmentää sopivasti raparperin kirpeyttä.

raperperikeksit7

raperperikeksit4

Ei kulunut montaa päivää, kun keksipurkki ammotti jo tyhjyyttään. Muutaman raparperikeksin sentään veimme ytäväpariskunnalle kiitokseksi kyläkutsusta. Viemisestä tuli kaunis kokonaisuus, kun pakkasimme keksit pieniin koristepusseihin, liitimme mukaan pussillisen teetä sekä alustan käytetyille teepusseille. Syntyi täydellinen vieminen kello viiden teelle, eikö vain?

raparperikeksit5

raparperikeksit3

Raparperi-kinuskikeksien ohje (noin 20 kpl)


200g voita
2dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g raparperia (noin 3 vartta)
1 rkl perunajauhoja

Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Kaada ne voi-sokerivaahtoon käsin vaivaten. Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita raparperit käsin taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituinen tanko. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Viipaloi taikina noin 20 palaan ja nostele viipaleet leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle.

Paista raparperi-kinuskikeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Herkuttele!

Vinkkinä kerrottakoon, että keksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

raparperikeksit2

raparperikeksit

raparperi-kinuskikeksit

Oletko sinä raparperin ystävä? Jos takataskussasi on jakamisen arvoinen raparperiherkun ohje, otamme reseptin ilolla vastaan.

Herkullista viikon jatkoa!

35 kommenttia

  1. Raparperin ystävä täälläkin.
    Keksit maistuisivat nyt aamukahvinkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on vaan ❤️ Nytkin pakastimessa tuloillaan uusia herkkuja ;)

      Poista
  2. Voi nam! Näitä täytyy testata, takapihalta kun löytyy raparperia yli omien tarpeiden :)

    Ja raparperiohjeista tuli mieleen mieheni jostain bongaama somehitti: grillatut raparperit pekonilla. Eli raparperit kuoritaan, leikataan noin viiden sentin paloiksi ja niiden päälle ripotellaan sokeria. Sitten ympärille kierretään pekonia, jonka jälkeen niitä grillataan joka puolelta, kunnes pekoni on paistunut rapeaksi. Itse en ole vielä ihan täysin vakuuttunut, vaikka kirpeän ja suolaisen yhdistelmä onkin hauska. Mies on kuitenkin hullaantunut ja grillaillut niitä jo usemman kerran :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, tää on sen verran eksoottinen, että on varmaan pakko kokeilla :D kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Tätä kyllä kokeilen. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit! Toivottavasti maistuvat :) meille ainakin maistui <3

      Poista
  4. Nämä meni heti kokeiluun! Lauantaina vietetään myöhässä pojan 20 vee bileitä oikein porukalla ja nämä pääsee tarjoilupöytään!
    Kiitos taas pojat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löytyi apua :) nää on kyl hyvä melkeen mihin tilanteeseen vaan! Toivottavasti maistuvat vieraille yhtä hyvin kuin meille ;)

      Poista
  5. Raparperi on monipuolinen ja maukas herkku. Maistuu ihan siltäänkin, mutta myös kiisseleissä, piiraissa jne.
    Meilläkin on keksipurkki. Se on mariskooli kannella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mariakooleja saa kannellakin?! Ihana idea! Toi keksipurkki on vaan paha jos siellä on sisältöö niin tulee aina vähän väliä poikettua siellä mutustelemassa ;)

      Poista
  6. 20 keksiä, no eihän niitä kauan syö. :)
    Itse tykkään nauttia raparperini raparperi mansikkasoppana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soppa maistuu myös meille :) juu ei siinä tosin kauaa mennyt kun purkki oli tyhjä :D nyt odottaa jo uusi satsi raparperiä käyttöä :D

      Poista
  7. Raparperikardemummahillo vaikutti hyvältä. Kävin kurkkaa ohjeen. :)

    VastaaPoista
  8. Voi miten mielenkiintoinen ohje. Taidanpa tästä innostuneena laittaa omaankin blogiin yhden raparperiohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lisää raparperiohjeita <3 meillä on tota raparperiä jo ehtinyt kertyä jonkin verran ja uutta on aina kiva kokeilla <3

      Poista
  9. Ah, näitä on aivan pakko kokeilla! Raparperi on yksi niistä asioista, jotka tuovat kesän: anopin perinteinen raparperikiisseli vaniljavaahdolla...entäs sitten äidin marenkipeitteinen piirakka...?!

    Aurinkoisia, ja rutkasti lämpimämpiä, päiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin herkulliselta tuo anopin raparperikiisseli. Ja myös marenkipeitteinen piirakka. Nam nam. Aurinkoa myös sinun kesääsi!

      Poista
  10. Suosittelen lämpimästi! Mieletön herkku! Sanoin sinulle <3

    VastaaPoista
  11. Vissisti on maukkaita, kauniisti pakattujakin ovat - malttaakohan pakettia avatakaan ;)
    Olipa taas paljon mukavia postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja suuri kumarrus Väkertäjä. Oikein maukkaita olivat nämä keksit. Menivät kuin kuumille kiville :)

      Poista
  12. Nam miten ihania keksejä ;) Ohje jemmattu ja nyt taas pyytämään anopilta raparperia 😊

    VastaaPoista
  13. Meidän näin kesäkuun alussa synttäreitään viettävän pojan juhlissa on aina ollut tarjolla jotain mansikkaista, jotain sitruunaista ja tietysti myös jotain raparperista. Raparperijuustokakku on ollut varmaan kaikkein suurin menestys, mutta ehkäpä tänä vuonna kokeillaankin näitä :) Kiitos siis ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos tämä voisi olla tarjottava synttäreillä. Me pidimme kovasti. Olivat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

      Poista
  14. Välillä tuntuu siltä, että raparperi on yksi suomen kansallisherkuista, sitä on joka paikassa ja minä en voi sietää raparperia. Tuntuu, että olen se ainoa suomalainen, joka inhoaa raparperia. Lapsenakin, kun äiti leipoi raparperipiirakkaa, kaivoin raparperibiitit esiin ja syötin koiralle, söin itse vain taikinan.
    Lueskelin tuossa läpi teiltä ne postaukset, jotka on tässä muun elämän ohella jääneet lukematta. Tukholman ravintolavinkit tulevat tarpeeseen, kun minulla on miehen kautta sukulaisia ruotsissa ja siellä pitäisi taas vierailla. Kukkapostaus oli aivan ihana, samoin sydänpaketti. Itse käytän paketoinnissa paljon ruskeaa voimapaperia, joten tuo vinkki oli ihan minua varten. <3 Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, viime päivinä erilaisia raparperiohjeita on tullut aika lailla. Täytyy myöntää, etten lapsena pitänyt raparperista, mutta nyt aikuisena siitä on tullut oma suosikki. Kun kirpeyden yhdistää makean vastaparin kanssa, lopputulos on suussa sulava. Mutta makuasioitahan nämä ovat :)

      Poista
  15. Mielenkiintoisen kuuloinen ohje. Tuota voisikin kokeilla, kunhan meidän raparperit hieman kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita korvan taakse ja testaa, kun raparperit ovat kasvaneet. Kinuski ja kaurahiutaleet toivat mukavasti makeutta kirpeiden raparperien seuraksi.

      Poista
  16. Kuulostaa ja näyttää todella herkullisilta! Menee testiin :)

    VastaaPoista
  17. Kuulostaa ja näyttää todella herkullisilta! Menee testiin :)

    VastaaPoista