Search

Tukholman ravintolavinkit

tukholman ravintolavinkit

Tukholma ihastuttaa ravintolatarjonnallaan. Samalla voi aistia tulevia ruokatrendejä. Suomeen ne tulevat useimmiten pienellä viiveellä. Tällä hetkellä pinnalla tuntuivat olevan erityisesti hampurilaiset ja muut jenkkiherkut. Lähes joka ruokaravintola tarjoaa oman versionsa hampurilaisista. Lisäksi useimmissa aamupalapaikoissa listalla koreilee pannukakut. Nam, nam! Vastapainoksi on toki tarjolla terveellisempiäkin vaihtoehtoja, kuten erilaisia puuroja. Myös etnisiä ruokapaikkoja on kaupungissa ilahduttavan paljon.

Nostimme tähän postaukseen muutaman ravintolavinkin Tukholmasta. Jos kaipaat lisää hyviä vinkkejä, kannattaa kurkistaa Instagramissa seuraavia tilejä: @stockholmfood ja @stockholmfoodstories Ruokakuvat ovat niin ihania, että tekisi pää kolmantena jalkana mieli suunnata jokaiseen ravintolaan syömään. 



Jamie's Italian

jamie's italian ravintola Tukholma

jamie oliverin ravintola Tukholmassa

italialainen ravintola tukholmassa

TV:stä tunnettu kokki Jamie Oliver perusti vuonna 2008 ensimmäisen italialaisravintolansa Oxfordiin yhdessä ystävänsä kanssa. Sittemmin saman konseptin ravintoloita on avattu myös muualle. Suomea lähin sijaitsee Tukholman Stureplanilla Scandic-hotellin yhteydessä. Se on Pohjolan ensimmäinen Jamie's Italian -ravintola.

Ravintolat tunnetaan nimensä mukaisesti italialaisvaikutteisesta ruuasta, joka tehdään laadukkaista raaka-aineista. Listalta löytyy herkullisia pastoja, salaatteja, mutta myös hampurilaisia. Lohisalaatin kerrotaan olevan yksi maailman parhaista.

Me pitäydyimme pastassa. Päädyimme testaamaan, miltä ikisuosikit Carbonara ja Bolognese maistuvat. Ja kyllähän ne maistuivat. Ruokiin oli saatu mukavasti sellaisia makuja, joita aiemmin vastaavien annosten kohdalla ei ole tullut vastaan.  Tuorepastassakaan ei ollut moittimista.

Ravintola on avara ja ikkunoista voi seurata kadulla kulkevia ihmisiä. Hyvä sauma myös vakoilla, mikä Ruotsissa on muodissa juuri nyt. Jamie's Italian -ravintolan sisustus ei noudata oikein mitään linjaa, mutta silti kokonaisuus toimii. Ehkä ravintolan ilmeeseen on haluttu samaa pilkettä, jota Jamie Oliverin silmäkulmassa usein on.

Hintataso ravintolassa on samaa luokkaa kuin Suomessa italialaisissa ravintoloissa. Pastat maksavat reilun kymmenen euroa ja pääruuat 20 euron tietämillä. Ravintolassa myydään myös Jamie Oliverin kokkausvälineitä ja keittokirjoja.




Hermans Vegetariska Restaurang & Trädgårdscafé 

hermans kasvisruokaravintola Tukholma


hermans buffet Tukholmassa

Hermans Vegetariska Restaurang & Trädgårdscafé  on sulattanut niin meidän kuin monen muunkin sydämen. Tämä kasvisravintola on yksi vakikohteitamme Tukholmassa. Hermans tarjoaa päivittäin monipuolista ja pääosin vegaanista ruokaa noutopöydästä. Ravintolan kasvisbuffet vakuuttaa ja yllättää jopa vannoutuneet lihansyöjät. Myös erikseen tilattavat leivonnaiset ovat taivaallisen hyviä.

Herkullisen ruuan salaisuus löytyy mausteista ja yrteistä. Kunpa itsekin saisi kasvisruokiin edes hyppysellisen sitä makua, mitä Hermansin ruuat tarjoavat. Ruuista löytyy sekä tulista että miedompaa, jotakin jokaiselle. Ruokien raaka-aineet ovat ekologisia ja suurin osa myös lähituotettuja.

Hermansilla on joka päivä kaksi buffetkattausta. Lounasbuffet tarjoillaan klo 11 – 15 ja illallisbuffet klo 15 – 21. Ravintolassa myydään myös erikoisoluita ja siidereitä.

Pelkästään ravintolan sijainti on hyvä syy tutustua paikkaan. Södermalmin rantakallioilla sijaitsevasta ravintolasta nimittäin avautuu upeat maisemat Vanhaan kaupunkiin, Östermalmille ja Djurgårdeniin. Kesäisin ruuan voi nauttia terassilla, jossa buffetruuan ohessa tarjoillaan grilliherkkuja.



Phil's Burger

phil's burger Tukholmassa


phil's burger hampurilaispaikka Tukholmassa

Amerikassa pikaruokaravintola Shake Shackin hampurilaisista on tullut ilmiö. Saman tyylinen konsepti on levinnyt myös muualle maailmalle. Suomessa meheviä hampurilaisia tarjoaa Friends & Brgrs, Ruotsissa Phil's Burger. Ravintoloilla ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta konseptit muistuttavat varsin paljon toisiaan.

Phil's Burger on ruotsalainen konsepti, jossa hampurilaiset tehdään paikan päällä korkealaatuisista raaka-aineista. Myös hampurilaissämpylät ovat ravintolan henkilökunnan aamulla leipomia. Vaikka kyseessä onkin pikaruoka, ravintola muistuttaa enemmän a la carte -ravintolaa.

Mielenkiinnosta päätimme testata, onnistuuko Phil's Burger samaan kuin jenkkien Shake Shack. Pihvi oli herkullisen mehevä, mutta maussa jotakin jäi uupumaan. Kenties hampurilainen olisi kaivannut väliinsä karamellisoitua sipulia, jota moni näytti tilaavan lisukkeeksi. Vaikka annos ei päässyt aivan samalla tasolle kuin jenkkilässä maistamamme, paikka on kuitenkin käymisen arvoinen. Ravintoloita löytyy nykyisin jo useita Tukholmasta. Hampparivalikoiman ja ravintoloiden sijainnit voit katsoa täältä!

Tähän asti parhain hampurilainen, jonka olemme Tukholmassa syöneet, löytyy Flippin' Burgersista. Kirjoitimme paikasta vuosi sitten arvostelun, jonka voit lukea täältä!

Euroviisutunnelmia

Lopuksi vielä muutama sananen Tukholmassa viettämästämme viikosta. Se kului pitkälti euroviisutunnelmissa. Tapahtumia oli joka lähtöön aamusta myöhäiseen yöhön asti. Kokemus oli mahtava, vaikka yöunet jäivätkin vähäisiksi sillä viikolla. Saimme paljon uusia tuttavuuksia, pääsimme seuraamaan kilpailua aivan lavan edustalta ja meille myönnettiin myös kulkulupa esimerkiksi viisujen virallisille jatkoille. Se oli huikeaa, sillä pääsimme jatkoilla vaihtamaan muutaman sanan useiden kilpailijoiden kanssa. Sen kummemmin emme ala viisuja täällä analysoimaan, mutta päätimme tehdä lyhyen videokoosteen parhaista paloista. Videolla vilahtaa mm. Justin Timberlake, Krista Siegfrieds sekä tämän vuoden viisuartisteja. Joukkoon mahtui myös paljon ruotsalaisia musiikkiartisteja, jotka Suomessa saattavat olla tuntemattomia, mutta Ruotsissa kovia nimiä. Useimmat näistä artisteita ovat tulleet meille tutuiksi Melodifestivalen-kilpailusta.



Tukholman kuulumiset olivat tällä erää tässä. Oliko ravintoloiden joukossa tuttuja nimiä? Herättikö jokin paikka erityisesti mielenkiinnon? Leppoisaa sunnuntaita!



12 kommenttia

  1. Hyviä ravintolavinkkejä. Tuo Jamien ravintola alkoi nyt kiinnostaa.
    Ihanan aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jamien ravintola oli kyllä hyvä kokemus. Luulin, että olisi ollut kalliimpi, mutta olikin budjettiystävällinen. Aurinkoa sunnuntaihin <3

      Poista
  2. Mielenkiintoinen ravintolakattaus vähän niinkuin joka makuun jotain. Kiitos tästä ja mukavaa toukokuuta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritettiin valita juuri erilaisia ravintoloita, että olisi jokaiselle vähän jotain :) Ihanaa toukokuun loppua myös Minttu sinulle ❤️

      Poista
  3. Hermannin kasvisravintolaan ei nyt ehditty mutta osoite on varmassa tallessa seuraavaa reissua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu Heljä ❤️ Se on kyllä ehdoton lemppari Tulholmassa. Niin hyvää ruokaa :)

      Poista
  4. Kiitos vinkeistä. Tukholmassa ei olekaan tullut käytyä moneen moneen vuoteen, sillä Tallinna on aina mennyt edelle. Mutta kiva olisi piipahtaa välillä muuallakin. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me yritetään vuorotella Tallinnan ja Tukholman välillä. Kyllä tosin myönnettävä, että hintataso Tukholmassa on Tallinnaa huomattavasti korkeampi. Siksi Tallinna houkuttelee usein vierailulle. Ja onhan laivamatkakin lyhyempi :)

      Poista
  5. Ei ollut tuttuja, mutta kiitos vinkistä. Käymme aina Pongissa joka on Drotningsgatanin loppupäässä. Paras Thaikkubuffa, Suomessa en ole missään törmännyt sen veroiseen. Nytkin suu napsaa kun ajattelen. Mahtava tuo euroviisuhomma, ikimuistoinen elämys.

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia vinkistä. Tuo paikka menee ehdottomasti testiin ensi kerralla.

      Poista
  6. Kiitos mainioista ravintolavinkeistä. Tukholmassa tulee aina silloin tällöin käytyä. Turusta on helppo lähteä iltalaivalla, nukkua laivassa ja olla aamulla virkeänä Tukholmassa. Rakastan tuota Södermalmin aluetta Tukholmassa, ja varaamme usein hotellin sieltä, mutta ikinä en ole ollut Hermans'in ravintolassa noilla ihanilla rantakallioilla. Seuraavalla kerralla tuo on must-paikka!!
    Loistava vinkki! Aurinkoa ja iloa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Södermalm on niin kertakaikkisen ihana aluetta. Oma maailma Tulholman sisällä. Jos näistä ravintoloista pitäisi yksi nostaa yli muiden, niin kyllä se tuo Hermans on. Iloista loppuviikkoa Tuulalle!

      Poista