Search

Swarovskin kristallikynä, paprikasaippuaa ja muita matkatuliaisia

Botanicus kosmetiikkaa shoppailu Prahassa Kaikki Paketissa

Kesämatkamme postaussarjan päättää tuliaisesittely. Praha ja Budapest tarjoavat hyvät shoppailumahdollisuudet. Erityisesti luonnonkosmetiikasta pitäville on nyt tiedossa aimo annos silmänruokaa. Kansainvälisissä ketjuliikkeissä hinnat ovat Suomen tasoa. Sen sijaan suosittelemme pienempiä putiikkeja, joita lähitienoilta ei löydy. Mutta mitä Prahasta ja Budapestistä sitten kannattaa ostaa? Tässä muutamia varteenotettavia ideoita:

Suurin ostossaalis tarttui mukaamme Botanicus-nimisestä liikkeestä, joka myy Prahan läheisyydessä valmistettuja luonnontuotteita. Valikoimiin kuuluu runsaan kosmetiikkarepertuaarin lisäksi hilloja, ruokaöljyjä, mauste-etikoita ja suolasekoituksia. Me nappasimme mukaamme muun muassa muutaman maustesuolan, jalka- ja käsivoidetta ja laventelipussukan vaatekaapin ummehtunutta hajua torjumaan. Prahan lisäksi Botanicus on avannut liikkeen myös Budapestiin. 


Sportiquen kosmetiikkaa Kaikki Paketissa ostokset Prahassa


Matkamuistomyymälät ovat usein krääsää pullollaan, mutta Prahasta löytyy myös muutama virkistävä poikkeus. Blue ja Souvenir with Story -myymälät tarjoavat maisemamagneettien ja I heart -teepaitojen sijaan erilaisia tuliaisia paikallisilta tuottajilta ja taiteilijoilta. Jälkimmäisestä myymälästä tuliaiskassiimme tarttui muun muassa Sportiquen kurkku-vartalovoide sekä jasmiini-käsivoide. Itselle ostimme päärynä-huulirasvaa, josta oli nopea apu rohtuneisiin huuliin. 


Manufakturan luonnonkosmetiikkaa Kaikki Paketissa shoppailu Prahassa

Manufaktura on tsekkiläinen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka liikkeitä löytyy ympäri Prahaa. Hyllyt notkuvat paikallisista raaka-aineista, kuten yrteistä, mineraalisuolasta ja jopa oluesta tehtyjä tuotteita. Käsityönä valmistetuissa tuotteissa ei ole eläinperäisiä ainesosia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Valikoimissa on kosmetiikan lisäksi astioita, teetä ja tekstiilejä. Entä miltä kuulostaisi mojito-drinkin tuoksuinen käsirasva? Kyllä, Manufakturan Mojito-sarjan tuotteissa tuoksuu lime ja minttu. Raikas yhdistelmä!


Swaroskin kristalleilla koristeltu kuulakärkikynä Kaikki Paketissa

Tsekki on tunnettu böömiläisestä kristallistaan. Se myös näkyy katukuvassa, sillä kristallia myyviä putiikkeja on lähes joka kadun varrella. Piipahdimme myös Swarovskin liikkeessä ihailemassa upeita kristalliluomuksia. Koska elämässä pitää olla pientä luksusta, aivan tyhjin käsin emme liikkeestä poistuneet. Tykästyimme kristaillen koristeltuun kuulakärkikynään niin paljon, että myyjän ei tarvinnut edes ylipuhua ostamaan sitä. Ilmaisten mainoskynien jälkeen on ilo omistaa myös kunnon kuulakärkikynä! Kynästä muuten heijastuu kaunis kuvio paperille silloin, kun auringonsäteet osuvat kristalleihin. Nyt kelpaa rustata postaus- ja inspiraatioideoita muistikirjaan!

Yrttitee Kaikki Paketissa ostokset Prahassa

Prahasta mukaamme tarttui myös yrttiteetä. Sitä voi nautiskella sateisina syysiltoina muistellen kesämatkan parhaita hetkiä. Hemmottelutuokioihin soveltuvat myös Budapestistä ostetut toffeekarkit. Eikö olekin kaunis rasia? Näitä toffeeherkkuja päätyi myös tuliaiskassiimme.


paprikamauste Kaikki Paketissa ostokset Budapestissa

Unkarilaiset ovat hullaantuneita paprikasta. Vain mielikuvitus on rajana, mihin tämä kansa paprikaa käyttää. Paprikamausteet ovat mukavia viemisiä myös kotipuoleen. Mausteostokset kannattaa tehdä paikallisessa kauppahallissa, jossa hinnat ovat matkamuistomyymälöitä edullisemmat. Kauppahalli on itsessään näkemisen arvoinen, sillä sen on suunnitellut sama heppu kuin Pariisin Eiffel-torninkin. Kauppahallissa myytävä paprikasaippua kuulosti niin eksoottiselta, että sitäkin oli saatava.  


paprikasaippua Kaikki Paketissa ostokset Budapestissa

Jos et ole vielä ennättänyt katsella matkasta tekemiämme lyhyitä videokoosteita, ei hätää:

ja 

10 kommenttia

  1. Ulkomailta kannattaa aina tuoda mausteita. Kivoja tuliaisia olet löytänyt muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mausteet ovat monissa maissa niin paljon edullisempia ja erilaisia makuvaihtoehtojakin laidasta laitaan. Kivoja tuomisia kotipuoleen.

      Poista
  2. Ooh mitä täydellisiä ihanuuksia! Joka ikinen kelpaisi tänne myös. Heikkona ulkomailla juuri tälläisiin tuliaisiin ja purkkeja piisaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kauniista purkeista ja purnukoista pitävien päiväuni ;)

      Poista
  3. Mmmhh, päärynä huulirasva kuulostaa hyvältä. Mä niin rakastan päärynän makua. <3
    Toffee maistuis varmaan mullekkin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo päärynä oli kyllä...melkein voi sanoa, että syötävän hyvää. Kivan makuinen huulirasva ja toki myös tehokas. Auttoi nopeasti rohtuneisiin huuliin :)

      Poista
  4. Mahtavia tuliaisia ja pakkauksia, joita kehtaa pitää esillä :) terkuin Suska koivuladesignesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain Suska :) Näitä ei raaski laittaa kaappiin piiloon, kun ovat niin kauniita.

      Poista
  5. Ihania tuliaisia :) Mukavaa alkanutta viikkoa ja ihania kesäpäiviä :)

    VastaaPoista